Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zapečen krompir z lososom in kremnim sirom

Za začetek tedna nekaj elegantnega, a čisto preprostega. Hrustljav pečen krompirček, nafilan s kremnim sirom, dimljenim lososom in drobnjakom.
0

 PONEDELJEK: Za lahek začetek tedna

Začnimo teden elegantno – z jedjo, ki izgleda "brunch-ready", a jo pripraviš brez stresa. Hrustljav krompir, kremni sir in dimljen losos? Ja, prosim.

📋 Sestavine (za 2 osebi)
  • 2 večja krompirja

  • 100 g dimljenega lososa

  • 100 g kremnega sira ABC

  • 1 žlica limoninega soka

  • sol, poper - po okusu

  • šop svežih zelišč

👨‍🍳 Postopek
  1. Krompir dobro operi in speci v pečici (200 °C, približno 45 min - odvisno od velikosti) – naj postane mehak in zapečen.

  2. Ko se nekoliko ohladi, ga prereži, z vilico razrahljaj sredico in namaži s kremnim sirom.

  3. Dodaj rezine lososa, pokapaj z limoninim sokom in posuj z grobo zrezanimi svežimi zelišči.


Če imaš več časa, krompir pred peko večkrat preluknjaj z vilico in premaži z oljem – skorjica bo še bolj hrustljava, znotraj pa bo topel in maslen.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo