Goveji stroganov s kuskusom – hitro mesno kosilo z omako
Ko potrebuješ nekaj konkretnega, a vseeno elegantnega in hitro pripravljenega – goveji stroganov je tvoja rešitev. Mehki trakci govedine v smetanovi omaki z gorčico in gobami, postreženi z rahlim kuskusom. Vse skupaj pripravljeno v eni ponvi, brez kompliciranja in v manj kot 30 minutah.
Sestavine (za 2 osebi)
-
200 g govejega mesa (narezano na tanke trakce)
-
100 g šampinjonov (narezano na lističe)
-
1 manjša čebula (sesekljana)
-
1 žlica dijonske gorčice
-
100 ml smetane za kuhanje
-
1 skodelica kuskusa
-
sol, poper - po okusu
olje
Postopek
-
Na malo olja na hitro popeci trakce mesa, nato dodaj narezane gobe, čebulo in začini. Prepraži, pokrij s ponvijo in duši.
-
Ko se sestavine zmehčajo, vmešaj gorčico in smetano. Kuhaj še 6 minut.
-
Medtem kuskus prelij z vročo vodo, kateri si prilil 60 ml oljčnega olja (1:1), pokrij in pusti stati 5 minut. Razrahljaj z vilico.
-
Postrezi meso z omako na kuskusu, po želji potresi s svežim peteršiljem.
Če želiš še bolj svež okus, lahko ob koncu dodaš kapljico limoninega soka ali ščepec čilija. Odlična jed tudi za pogrevanje!

Če si v taki situaciji kot jaz, potem veš, da je med tednom postala že vsaka minuta dragocen. Ampak to ne pomeni, da se moramo odreči okusnemu in domačemu kosilu.
Poglej, če ti sede 🧐